dimecres, 2 de maig del 2012

A continuació, us exposo el conte que vam treballar l'ultim dia a audiovisuals. Indagant pels blogs  (http://gaudimespaishumans.blogspot.com.es/search?updated-max=2012-04-21T00:42:00%2B02:00&max-results=10&start=3&by-date=false)  vam trobar aquest petit tresor.. us animo a llegir-ho i a comentar que us ha semblat.

 
Un antropòleg va proposar un joc als nens d'una tribu africana. Va posar un cistell ple de fruites a prop d'un arbre i va dir als nens que aquell qui arribés primer guanyaria totes les fruites. Quan va donar el senyal per a que correguessin, tots els nens es van agafar de les mans i van córrer junts, després es van asseure junts a gaudir del premi. Quan l'home els va preguntar per què havien jugat d'aquesta manera, si un sol podia guanyar totes les fruites sense cap penalització, li van respondre: "UBUNTU, cóm un de nosaltres podria estar feliç si tots els altres estan trists?"

UBUNTU, a la cultura Xhosa significa: 
"JO SÓC PERQUÈ NOSALTRES SOM"
 
 

 

2 comentaris:

  1. Holaaaa!!!!!
    Som la classe de 4t i voliem dir que ens ha agradat molt aquesta història perquè ha estat un acte molt bonic el fet de treballar en equip i repartir-se la fruita entre tots!!
    ens ha ensenyat a no ser egoístes, individualistes,a compartir i a pensar en els altres:

    ResponElimina
  2. Ens ha agradat molt.Gracies per penjar aquest conte i aquesta foto perque ens ha ajudat a reflexionar sobre el fet de compartir i de tenir bon cor.


    4t grup C de audiovisuals

    ResponElimina